Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img
ΑρχικήΕνημέρωση/ΝέαΠέμπτη 6 Μαΐου 24 ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

Πέμπτη 6 Μαΐου 24 ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν.
Κολοκοτρώνη 132 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας σε σημερινή συνεδρίαση του, εξέτασε την κατάσταση στο χώρο της Ναυτιλίας και εκτίμησε ότι οι εργασιακές συνθήκες χειροτερεύουν διαρκώς ,καθιστώντας το δικαίωμα στην εργασία και την κοινωνική ασφάλιση, σε απασχόληση με όρους εξαθλίωσης. Ιδιαίτερα υπό τις πρωτόγνωρες συνθήκες του υγειονομικού προβλήματος που προέκυψε παγκοσμίως με τον ιό covid 19 ,οι Ναυτεργάτες βρέθηκαν εκτεθειμένοι στον κίνδυνο λόγο της φύσης του επαγγέλματος(επαφές με επιβάτες -αεροπορικές μεταφορές -εγκλωβισμοί σε πλοία ).Η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα προστασίας για τους συνάδελφους ανά τον κόσμο , θέτει σε εφαρμογή τον νόμο 4714/20 εξομοιώνοντας τα μισθολόγια των κλαδικών συμβάσεων ,με μισθολόγια πείνας ITF δηλ. τα ‘’ελάχιστα διεθνώς κρατούντα’’. Ο υπουργός Ναυτιλίας ικανοποίησε το χρόνιο αίτημα της Ένωσης Εφοπλιστών να καταργηθεί η ΣΣ Εργασίας στη Ποντοπόρο Ναυτιλία.
Στο χώρο της Ακτοπλοΐας ,οι ακινητοποιήσεις των πλοίων όξυναν σε μεγάλο βαθμό την Ανεργία ,ενώ η καθυστέρηση στην απόδοση του επιδόματος των 534 ευρώ για τους ναυτεργάτες σε κατάσταση αναστολής συμβάσεως ,είναι επιεικώς εξευτελιστική και αναξιοπρεπής. .Η διακηρυγμένη θέση του ΣΕΕΝ για απελευθέρωση των συνθέσεων των Επιβατηγών Πλοίων θα σημάνει τον επαγγελματικό και κοινωνικό θάνατο των συνάδελφων μας. Ήδη, ναυτιλιακές εταιρείες προχώρησαν σε μη εφαρμογή του νομού για την θερινή επάνδρωση ,παρα την οικονομική ενίσχυση από την πλευρά του Υπουργείου.
Συμπορευόμαστε με Εργατικά κέντρα Ομοσπονδίες Σωματεία Ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου.
Ως απάντηση η Ένωση μας αποφασίζει την Πέμπτη 6 Μαΐου 24 ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 00.01 εωςτις24.00
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΠΑΓΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments