Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img
ΑρχικήUncategorizedΣυνεδρίασε η μεικτή επιτροπή ΠΝΟ-ΣΕΕΝ για θέματα Συλλογικής σύμβασης.

Συνεδρίασε η μεικτή επιτροπή ΠΝΟ-ΣΕΕΝ για θέματα Συλλογικής σύμβασης.

Συνεδρίασε την Παρασκευή 30 Ιουνίου η μεικτη επιτροπή ,ΠΝΟ-ΣΕΕΝ ώστε να διευκρινηστούν άρθρα της Συλλογικής Σύμβασης,τα οποία είται παρερμηνεύνται είται χρειάζονται επαναδιατύπωση ώστε να μην επιδέχονται άλλης ερμηνείας .Express δρομολόγια, διανυκτεύρευσεις, Υπερωρίες, υπερεργασία, τέθηκαν στο τραπέζι αναλυτικά απο την πλευρά των Ναυτεργατών που επίσης τόνισαν οτι οι νέοι που προτείθενται να ασχοληθούν με το Ναυτικό επάγγελμα συναντούν σήμερα ,ανυπέρβλητα εμπόδια τόσο στην εκπαίδευση ,όσο και στην κατάρτιση. Η κυβέρνηση, και το Υπουργείο Ναυτιλίας οδηγούν την Ναυτική εκπαίδευση στον Ιδιωτικό φορέα ,με τρόπο άγαρμπο, έχουν εγκαταλήψει τις δημόσιες σχολές επίτηδες, ώστε να γιγαντώσει τις Ιδιωτικές σχολές .Αναλύσαμε τους λόγους που τα σωματεία μας παρενέβησαν στην υπηρεσια ΜΗΤΡΩΟΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ και αποκάλυψαν την σχεση τους με τα Ναυτικά πρακτορεία κλπ. Οι παριστάμενοι απο το ΣΕΕΝ ,Πασχάλης Σ.-Θεοδωράτος – Παναγιωτάκης θ. -Πρωτοπαπαδάκης – Γκόνιας – Απέργης , δεσμεύτηκαν να απαντήσουν σύντομα στις απαιτήσεις μας για τα παραπάνω . Απο την ΠΝΟ παραβρέθηκαν ο Γ.Γραμματέας Τσικαλάκης Εμ. και οι, Αντωνόπουλος Γ. ,Μαγγανάς Ιωάν. ,και Σαριδάκης Ελ.

Πέρα απο τα βασικά αυτά θέματα ,το σωματείο μας κατέθεσε και χρόνια κλαδικά θέματα που χρήζουν επίλυσης όπως,

  • Να αυξηθεί το ποσοστό από τις πωλήσεις των selfservis απο 3% σε 5% καθότι το ποσοστό αυτό  είναι το ίδιο τα τελευταία 30 χρόνια, καθώς και να υπολογίζεται από το σύνολο των πωλήσεων ,όπως και σε άλλες ειδικότητες.
  • ΟΙ Μάγειροι να παίρνουν επίσης ποσοστά επι των εισπράξεων από την Α’ θέση.
  • Να αυξηθεί το ποσό για τα ψηστικά .(σφολιατοειδή.)
  • Για την εκφόρτωση της τροφοδοσίας οι Μάγειροι να αμοίβονται  με βάση το tonaz  ,σε πλοία που συμμετέχουν σ αυτή την διαδικασία.
  •  Τα παραπάνω να ισχύουν  και να υπολογίζονται με ενιαίο τρόπο για όλα τα πλοία ,και να  δίδεται από το λογιστήριο των πλοίων αναλυτική  κατάσταση αμοιβών για τα παραπάνω.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments