Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img
ΑρχικήΕργαζόμενοιΟ νταλακογιώργος έχει γνώμη για το Ετήσιο Συμβούλιο της ΠΝΟ.

Ο νταλακογιώργος έχει γνώμη για το Ετήσιο Συμβούλιο της ΠΝΟ.

Σε δημοσίευμα (sic!) του Νταλακογιώργου για το συμβούλιο της ΠΝΟ ,διατυπώνει με αυστηρό συνδικαλιστικό ύφος της δεκαετίας του 80 ,παρατηρήσεις για το σύνολο των αντιπροσώπων και ιδιαίτερα για τα σωματεία ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Απο την πλευρά μας εάν -έστω και μ αυτες τις αστείες δημοσιεύσεις του- τον βοηθάμε να παίρνει το μεροκάματό του,έχει καλώς. Απο την πλευρά του αν νομίζει ότι, αντιγράφοντας τις θέσεις του “κυριακάτικου Ριζοσπάστη” και αναμασώντας τις θέσεις του ΠΑΜΕ γίνεται Αριστερός.. γελιέται .Επειδή προφανώς για τον” φόβο των Ιουδέων” δεν προσήλθε στο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ τον πληροφορούμε ότι τα σωματεία που εχθρέυεται ,διατύπωσαν τίς θέσεις τους για όλα τα προβλήματα των συναδέλφων,αλλα και για τα τρέχοντα θέματα της κοινωνίας, αντίθετα μ αυτόν που …πέταγε τον χαρταετό του μακρυά . Το σωματείο μας ανέπτυξε αναλυτικά τους προβληματισμούς της για μια σειρα προβλημάτων που απασχολούν τους Ναυτεργάτες,οπως,

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Συμμετείχαμε σε Ελέγχους με  μετρήσιμα αποτελέσματα   ΠΕΛΑΓΙΤΗ- ΣΜΥΡΝΑ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ- ΑΝΕΚ ΜΙΝΩΙΚΕΣ- BLUE STAR HELLENICSEA WAYS- ΤΑΧΥΠΛΟΑ-έλεγχοι που συνέβαλαν στη μείωση της Εργοδοτικής  αυθαιρεσίας απέδωσαν οικονομικά με χιλιάδες ευρω προς τους συναδέλφους- έλεγχοι που  έδειξαν και την μη τήρηση της ΣΣΕ σε μεγάλο βαθμό.

ΕΛΟΕΝ   ΕΣΤΙΑ  Τονίσαμε την ανάγκη πλήρους ενημέρωσης γγ  ,απομάκρυνση του Καλληβρουση  είναι επιτακτική  και  ,των μνημονίων του ,και της αναβάθμισης της εστίας με περισσότερες παροχές στους ναυτεργάτες και των οικογενειών τους και με στελέχωση με ειδικευμένο προσωπικό. Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ. Και η εστία ναυτικών έχει τεράστιες δυνατότητες. Εκτός από βολέματα ημετέρων…

Οίκος Ναύτου  επιβάλαμε  εξωιδριματικό  επίδομα 848  ευρώ για παραπληγικούς .θετική εξέλιξη και διόρθωση μιας αδικίας αλλά   η όλη κατάσταση στην υγεία είναι μακριά όπως συνολικά το  ΕΣΥ  από ότι μας αξίζει. Με μεγαλύτερο πρόβλημα αυτό της έλλειψης γιατρών  διαφόρων ειδικοτήτων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ σήμερα σημαίνει<< ναυτικοί με .ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ. Είναι η νέα πραγματικότητα. ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ Της  ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ κρατών  ΕΕ .και τα Κράτη αυτά είναι Κύπρος- Μάλτα  γιατί αυτά παρέχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις στον ελληνοκτητο στόλο ,αλλά δεν έχουν και δικαιώματα για ναυτικούς  με συγκροτημένα δικαιώματα. Όσον αφορά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι η έκθεση του ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΗ Συζήτηση ,ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

ΑΦΗΣΑΜΕ  ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 4150/13 ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ τις ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ και έγινε μαζί με την κατάντια της εκπαίδευσης ο λόγος της απομάκρυνσης λόγο συνθηκών των νέων ανθρώπων. από τα πλοία.

Να αναφερθούμε και στο τραγικό γεγονός που συνέβη στο πλοίο ΧΟΡΙΖΟΝ με την δολοφονία του ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΥΩΤΗ. Η ΠΝΟ  προχώρησε σε ΑΠΕΡΓΙΑ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ενός ΑΘΏΟΥ ΑΝΘΡΏΠΟΥ ,ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΣΕ  ΚΛΙΜΑ  ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΔΙΚΕΊ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΥΝ/ΩΝ

ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ. Επικίνδυνη εξέλιξη με δεδομένη τη στάση του παραπάνω και τις δηλώσεις του περί κατάργησης της ελληνομάθειας. Να προσέξουν αν κάποιοι  από κολακεύονται  όταν συνομιλούν με τέτοιους ανθρώπους παίζουν με τη φωτιά. Οι ίσιες αποστάσεις μεταξύ του ΗΛΙΌΠΟΥΛΟΥ που (δήλωνε ότι θα καταργήσει την Ελληνομάθεια και αγνοεί την Συλλογική σύμβαση),και του ΣΕΕΝ δεν είναι άδολη και συνετή…μπαρμπαντώνη!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ Εξελίξεις ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ. ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΠΑΝΤΑ .

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ,ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΑ και τα περισσότερα  έρχονται από πολύ παλιά . θα πρέπει να σταθούμε κατά τη γνώμη μας στο επόμενο διάστημα  σχολαστικά στα παρακάτω.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ. Πολλά σκάφη και μεγάλος αριθμός  πληρωμάτων.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΛΟΕΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ  ΚΑΙ ΜΕΙΚΤΑ ΠΛΗΡΏΜΑΤΑ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΙΠΕΔΑ-  ΑΞΙΑ ΠΤΥΧΙΩΝ .Όλες οι πλευρές  συμφωνούν για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και κατάρτισης   και τίποτα δεν προχωράει ,πέρα της ιδιωτικής εκπαίδευσης που προχωράει ακάθεκτη, καλύπτοντας την ανυπαρξία της δημόσιας.

ΑΝΕΡΓΙΑ- ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ . ΓΕΝΕ  Εδώ πρέπει να προσέξου με και απευθύνομαι και στα μέλη της διοίκησης που συμμετέχουν  αλλά και γενικότερα τον ρολό που θα παίξει το ΓΕΝΕ μετα την ψήφιση του νόμου για την εργασία τω συνταξιούχων . νόμος που στη ναυτεργασία θα βασιστεί στις διατάξεις της παρούσας νομοθεσίας  περί μη προσφερόμενου. Και στο ΝΑΤ  εδράζεται στο νόμο που αφορά στην   ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΝΑΤ διευκρινήσεις σχετικά ενημέρωση ΠΝΟ

 Και αφού αναφέρομε στο  ΝΑΤ  η Αναβάθμιση στον α μάγειρο Υπάρχει σύμφωνα με τις υπηρεσίες πιλοτικο πρόγραμμα σε εξέλιξη. Να απαιτήσουμε ενημέρωση.  Απ όσο μπορούμε να γνωρίζουμε θα υπάρχει  ενημέρωση από το ΝΑΤ σε ενδιαφερόμενους για το ποσό που απαιτείται να καταβάλει ο ναυτικός , αλλά όχι για το ύψος της αύξησης για το οποίο αρμόδιος είναι ο ΕΦΚΑ.

 Η θέση των γυναικών στα πλοία  προκλήσεις -προτάσεις  πρέπει να απασχολήσει  τα σωματεία. ΠΕΜΕΝ ΠΕΠΕΝ  αλλα και την ΠΝΟ .

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΑ

Σφιχτά να συνεχίσουμε με δράσεις για την διεύρυνση των ΣΣΕ   σε  όλες τις κατηγορίες  ,όπου δεν έχουμε  και την εφαρμογή τους .. Να ολοκληρώσουμε τα θέματα της  διανυκτέρευσης και των   ΕΧΠΡΕΣ δρομολογίων.

θα συνεχίσουμε με τις μικρές μας δυνάμεις ,να είμαστε χρήσιμοι στους συναδέλφους ,απο λόγια χόρτασαν τα πληρώματα, 40 χρόνια τούρκικα…και μην ξυνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη “συνάδελφε”.

ΥΓ. Για λόγους τάξης, δεν υπήρξε έλεγχος στη Πάτρα Αντωνόπουλου- Γαλανόπουλου. ξαναπροσπάθησε.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments