Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
spot_img
spot_img
ΑρχικήΕργαζόμενοιΜη τον είδατε..; Μη τον απαντήσατε; τον Χρήστο Στυλιανίδη.;

Μη τον είδατε..; Μη τον απαντήσατε; τον Χρήστο Στυλιανίδη.;

Μαζικες απολύσεις με βάση τον 4150/13

Απο αύριο 1/11 με βάση τον νόμο 4150/13 θα απολυθούν εκατοντάδες Ναυτεργάτες λόγο του καταστροφικού νόμου που καταλύει  το βασικό δικαίωμα αυτο της Εργασίας.Τα τελευταία 10 χρόνια απο την εφαρμογή του ,αποτέλεσε την βασική αιτία της μη προσέλευσης νέων στο Επάγγελμα αφου δημιουργεί” βασανιστικές” εργασιακές συνθήκες απο τη μια ,και καθιστά εποχιακό το επάγγελμα του Ναυτικού κατά παραγγελία των Εταιρειών. Ειδικά στις  Ειδικότητες των Γενικών υπηρεσιών η εφαρμογη του θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παραμένοντων στα πλοία αφού καλούνται να καλύψουν τα κενα,χωρίς να αυξάνονται οι υπερωρίες τους στο ελάχιστο !!!! Τα πλοία κατα τους χειμερινούς μήνες στελεχώνονται κατα τις ορέξεις των Εταιρειών και οι συνάδελφοι έχουν να επιλέξουν μεταξύ ανεργίας και εξοντωτικών ωραρίων .Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Μαγειρεία των πλοίων των ΜΙΝΩΙΚΏΝ ΓΡΑΜΜΩΝ στα οποία η εταιρεία αφήνει 3 Μάγειρους ,και αντίστοιχα τα πλοία super fasτ 1  super fast 2  με 4 άτομα συνολικά,όσο και τα πλοία της γραμμής της ΡΑΦΗΝΑΣ.!!!!!

Το υπουργείο έχει τεράστια ευθύνη για την τραγική κατάσταση ,και πρέπει να κρατάει τουλάχιστον τα προσχήματα ,μπροστά στους ξαφνικούς θανάτους των Ναυτεργατών και τα δεκάδες ατυχήματα ,καθημερινά .

Ο νέος Υπουργός που παραβρέθηκε στην Ιθάκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου καμώνεται πως δεν ξέρει πως τα πλοία έχουν μέσα εργαζόμενους με προβλήματα ,που εκπροσωπούνται , υιοθετώντας προφανώς την θέση της ΕΕΕ προκειμένου να είναι εντός της κυβερνητικής -εφοπλιστικής γραμμής -αλλά πολύ εντός-. Εκτός αν καμαρώνει για τα πλοία του μέλλοντος ,αυτά χωρίς πληρώματα που κάποιοι ονειρεύονται…

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments