Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img
ΑρχικήΕνημέρωση/ΝέαΤο Εργατικό Κέντρο Πειραιά για τις Φωτιές.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για τις Φωτιές.


«Ακόμη ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα συντελείται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, με πολλά ενεργά πύρινα μέτωπα. Δεν είναι το πρώτο καλοκαίρι που αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα. Τα έχουμε ζήσει ξανά και ξανά και πάντα την πληρώνει ο εργαζόμενος λαός που βλέπει τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη», σημειώνει σε ανακοίνωσή του Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Και καλεί τα σωματεία μέλη του, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φοιτητές, τους μαθητές του Πειραιά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλεί το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου τη Δευτέρα 24 Ιούλη στις 7.30 μ.μ. στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Λεωφ. Κηφισίας 37).

Όπως τονίζει «οι δικαιολογίες περί πολλών μετώπων και δυνατών αέρηδων δεν πείθουν πια κανέναν. Οι ελλείψεις τόσο σε προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό είναι ολοφάνερες και έχουν την υπογραφή όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους να παραδίδονται στις φλόγες, σε πολλές περιπτώσεις η παρέμβαση της πυροσβεστικής λόγω της υποστελέχωσης έγινε με μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν λειτουργούσαν οι κρουνοί για την παροχή νερού. Η έλλειψη αντιπυρικής προστασίας είναι γεγονός, καθώς τα δασαρχεία είναι επίσης υποστελεχωμένα.

Σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων που με την πολιτική τους υποστελέχωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η σημερινή Κυβέρνηση με απόφαση – κεραυνό εν μέσω αντιπυρικής περιόδου αποσπά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία προσωπικό, αναθέτοντάς τους καθήκοντα οδηγού ασθενοφόρου, για να καλύψει τις τραγικές ελλείψεις στελέχωσης του ΕΚΑΒ με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην πολιτική προστασία.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά στέκεται στο πλευρό όλων όσοι συνδράμουν στην κατάσβεση που εδώ και δύο ημέρες δίνουν τον δικό τους αγώνα στο πλευρό των πυροσβεστικών δυνάμεων και με αυταπάρνηση ρίχνονται στις φλόγες με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως το όπλο μας είναι η αλληλεγγύη.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συνδικάτων που τις δύσκολες αυτές στιγμές βρίσκονται σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν σε όποιον χώρο δουλειάς χρειαστεί, προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι τόσο από τον κίνδυνο της φωτιάς όσο και από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θα παίζουμε τις ζωές και τις περιουσίες μας κορώνα – γράμματα για τα δικά τους συμφέροντα.

Απαιτούμε:

  • Να αποζημιωθούν άμεσα και στο 100% της καταστροφής οι πληγέντες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Άμεση στελέχωση των πυροσβεστικών δυνάμεων με μόνιμο, σταθερό και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, καθώς και η κάλυψή τους με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Καμία μετακίνηση πυροσβεστικών δυνάμεων στο ΕΚΑΒ.
  • Άμεση στελέχωση των υπηρεσιών δασοπροστασίας σε προσωπικό και τεχνικά μέσα με σκοπό την πρόληψη πυρκαγιών.
  • Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα αντιπυρικά μέτρα προστασίας. Να παρθεί πίσω η απόφαση που διαχωρίζει την πρόληψη από την κατάσβεση πυρκαγιών.
  • Να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη αποκατάσταση των δασών που κάηκαν τα προηγούμενα χρόνια από πυρκαγιές. Καμία αλλαγή χρήσης γης, που θα επιτρέψει σε επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά πάρκα κ.α.).
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης των καμένων περιοχών, καθώς η καταστροφική πυρκαγιά αυξάνει τους κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων».
RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments