Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img
ΑρχικήΕνημέρωση/ΝέαΠΕΕΜΑΓΕΝ για οικονομική αδιαφάνεια στην ΠΝΟ: «Ούτε σιωπή – γαργάρα, ούτε άστο...

ΠΕΕΜΑΓΕΝ για οικονομική αδιαφάνεια στην ΠΝΟ: «Ούτε σιωπή – γαργάρα, ούτε άστο να πάει όπως πήγαινε»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ

ΠΕΕΜΑΓΕΝ

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ132 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προς αρ,πρ. 735

ΠΝΟ-ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΓΣΕΕ

ΠΑΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ως μέλος της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ ,ζήτησε 3 φορές εγγράφως από τον γενικό Γραμματέα της ΠΝΟ ,αλλά και τον ταμία ως υπεύθυνο για τα οικονομικά προς την Διοίκηση, να μας καταθέσουν συγκεκριμένα έγγραφα όπως υποχρεούται, έστω και καθυστερημένα.

Ισολογισμό 2021
Ταμειακά στοιχεία μηνός Μαρτίου 2022 -καταθετηρια
Έγγραφα Του γεν γραμματέα προς τράπεζες που αιτείται τη μη ενημέρωση του λογιστηρίου στο εξής.
Έγγραφο για έλεγχο οικονομικών της ΠΝΟ από ΑΑΔΕ
Σύμβαση έργου για την ανακατασκευή του ορόφου της ΠΝΟ (προσφορές -ανάδοχος -προϋπολογισμός -προκαταβολές)

Εκτός της ένωσης μας μεμονωμένα ,τα ζητήσαμε με κοινό έγγραφο με τα σωματεία ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ (ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΜΗΧΑΝΗΣ).Επίσης τα ίδια στοιχεία ζήτησε η ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ Ε.Ν. (ΠΕΝΕΝ). Τα παραπάνω 4 σωματεία εκπροσωπούν το 56% των ενεργών Ναυτεργατών και έχουν ισχυρό συμφέρον να ενημερώνονται. Δυστυχως ,ο πανικός που προκάλεσε αυτό το αίτημα των Σωματείων ,επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας για προσπάθεια συσκότισης και αποπροσαναλισμου στη Διαχείριση των οικονομικών .Για το θέμα αυτό ,και με αφορμή τις συνεχείς ανακοινώσεις των σωματείων ,η Βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Μπακαδημα Φωτεινη, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας για την Κατάσταση στην ΠΝΟ ,και τους ενδεχόμενους κινδύνους της Περιουσίας των Ναυτικών .Κατόπιν ο ΓΕΝ. Γραμματέας και ο騨 συν αυτόν ¨¨,σχολιάζοντας την παραπάνω κίνηση της βουλευτού, εξέφρασαν την ανησυχία τους «για εισβολή του κράτους στα σωματεία»

Είναι τουλάχιστον αστειότητες ,ότι το κράτος ,θα περίμενε την ερώτηση ενός βουλευτή για να εισχωρήσει στην ΠΝΟ η σε οποιοδήποτε σωματείο, αυτών των χαρακτηριστικών ,που έχει σχέση με την ομαλή δραστηριότητα του εφοπλισμού.

Το κάνουν καθημερινά νομοθετώντας σφαγιαστικούς νόμους για την Εργατική Τάξη.
Το κάνουν με τα ΜΑΤ σ όλα τα συνέδρια της ΓΣΕΕ προκειμένου να προστατέψουν τους εργατοπατέρες.
Το κάνουν με τα ΜΜΕ των εφοπλιστών απαξιώνοντας την έννοια του συνδικαλιστή.
Το κάνουν διατηρώντας Το Άγιο Δισκοπότηρο της Ναυτιλίας- το καταστατικό της ΠΝΟ- και τα διπλά Σωματεία, για να μη αλλάξει ποτέ και τίποτε.

Όσο για κρατικούς ελεγκτικούς φορείς ,ακόμη και σήμερα η ΑΑΔΕ ερευνά το οικονομικό έτος 2018 της ΠΝΟ ( ποιος να ήταν ελεγκτική επιτροπή τότε άραγε?) όπως και ο ΣΔΟΕ το 2014 ερευνούσε τα οικονομικά της περιόδου χαλά.

Οι Ναυτεργάτες δεν κινδυνεύουν από τις ερωτήσεις ,ούτε των σωματείων ,ούτε των Βουλευτών .Κινδυνεύουν από την ακόρεστη δίψα των εφοπλιστών για όλο και περισσότερο κέρδος- και πως αυτό εκφράζεται πολιτικά- και συνδικαλιστικά. Αυτή η πολιτική όμως διαχρονικά ¨ακουμπαει¨ και υπολογίζει σε συνδικαλιστές προθυμους και υποτακτικους. Τα σωματεία έχουν χρέος μπροστά σ οτιδήποτε και οποιονδήποτε υποσκάπτει τα συμφέροντα και την περιουσία των Ναυτεργατών να αντιδρούν .Αυτός είναι ο ρόλος τους.

Ούτε-‘’άστο να πάει όπως πήγαινε’’-ούτε- σιωπή και γαργάρα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ

Αντωνοπουλος Γεωργιος

Πειραιάς 20/05/2022

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments