Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img
ΑρχικήΕργαζόμενοιΟλοκληρωθηκαν οι εργασιες της Πανελλαδικης Συσκεψης τουΠΑΜΕ.

Ολοκληρωθηκαν οι εργασιες της Πανελλαδικης Συσκεψης τουΠΑΜΕ.

Μετά από δύο μέρες εργασιών και πλούσιας συζήτησης, με πάνω από 100 ομιλίες και χαιρετισμούς, με ζωντανή μεταφορά πείρας από τις μάχες στους χώρους δουλειάς, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης του ΠΑΜΕ στη Δραπετσώνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν 506 συνδικαλιστικές οργανώσεις και 66 συνταξιουχικές οργανώσεις. Πάνω από 2.000 συνδικαλιστές που εκπροσωπούν 20 Εργατικά Κέντρα, 15 Ομοσπονδίες εκατοντάδες Πρωτοβάθμια Σωματεία, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους από όλη τη χώρα. Ξεχωριστή σημασία για την Πανελλαδική σύσκεψη είχε η συμμετοχή 31 ξένων αντιπροσωπειών από 19 χώρες.

Από τις εργασίες της 2ήμερης Πανελλαδικής Σύσκεψης επιβεβαιώθηκε ακόμα πιο ζωντανά και καθαρά ο χαρακτήρας του ΠΑΜΕ. Το περιεχόμενο από τις ομιλίες δεκάδων συνδικαλιστών κατέγραψε για μία ακόμα φορά πως το ΠΑΜΕ είναι ταξικό μέτωπο σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, επιτροπών αγώνα και συνδικαλιστών που αντλεί τη δύναμη και το κύρος του από την καθημερινή και αταλάντευτη παρουσία του μέσα από τη δράση στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς.

Η εικόνα των εκατοντάδων νέων σε ηλικία συνδικαλιστών και συνδικαλιστριών, πρωτοπορών οργανωτών της πάλης των συναδέλφων τους, οι όποιοι γέμισαν δύο μέρες τη Δραπετσώνα με ζωντάνια, ενθουσιασμό, είναι απόδειξη πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι ελπίδα, είναι το μέλλον.

Όπως ελπίδα είναι και τα νέα συνδικάτα που συμμετείχαν στην Πανελλαδική Σύσκεψη για πρώτη φορά ενώνοντας την πείρα και τη δράση τους με τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η προσπάθεια όλων των προθύμων που σταθερά όλα τα προηγούμενα χρονιά αλλά και μπροστά στη Σύσκεψη προσπαθούσαν να συκοφαντήσουν και να δημιουργήσουν φραγμό στην επαφή εργαζομένων και σωματείων με το ΠΑΜΕ, να υψώσουν τοίχος σε δυνάμεις που προβληματίζονται, που αγωνίζονται, που αγωνιούν για το μέλλον του κινήματος, δεν πέρασε!

Όπως τόνισε άλλωστε στο κλείσιμο των εργασιών ο Γιώργος Πέρρος: «Η ελπίδα για την εργατική τάξη και του συνδικαλιστικού κινήματος βρίσκεται εδώ!».

Το ΠΑΜΕ είναι εγγύηση σήμερα για ένα κίνημα χειραφετημένο από τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης πρέπει και μπορούν να γίνουν όπλο για το κάθε συνδικάτο, για να περάσει ο διεκδικητικός αγώνας σε πιο αναβαθμισμένο επίπεδο, για να μη μείνουμε απροετοίμαστοι στη νέα κρίση, για να μη γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών και παιχνίδι τους πάνω στους δρόμους των ανταγωνισμών τους.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την έγκριση της νέας Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που αποτελείται από συνδικαλιστικά στελέχη από όλους τους κλάδους, από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Σε αυτή μετέχουν οι  πρόεδροι και μέλη ΔΣ των σωματείων, των ΕΚ και Ομοσπονδιών τα οποία πρωταγωνίστησαν σε όλους τους μεγάλους αγώνες των τελευταίων χρόνων και έγιναν σημείο αναφοράς για όλους τους εργαζόμενους και το λαό. Πχ. Από την Ομοσπονδία Οικοδόμων, την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών γιατρών, τη ΛΑΡΚΟ, την COSCO,  eFood  και πολλά ακόμα.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments