Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img
ΑρχικήΕργαζόμενοιΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠ.ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 132

Προς

  • Πολιτικά Κόμματα
  • Κοινοποίηση -Υπουργό Ναυτιλίας

Η Ένωσή μας ως Ιστορικό μέλος της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας  ,σταθερά  προσανατολισμένο  στην προστασία των δικαιωμάτων των Ναυτεργατών ,αλλά και της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους ,Θεωρούμε υποχρέωση μας να σας ενημερώσουμε για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ομοσπονδία μας (ΠΝΟ) μετα την απόφαση του Γεν .Γραμματέα ,να μην παρέχει κανένα οικονομικό στοιχείο  στα σωματεία όπως υποχρεούται από το καταστατικό. Συγκεκριμένα το σωματείο μας ΠΕΕΜΑΓΕΝ -η Ένωση Ναυτών-Η ένωση Μηχανικών _ η ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ,με έγγραφα τους ζήτησαν Ισολογισμό και παραστατικά -καταθετηρια κλπ.  χωρίς αποτέλεσμα.

Απευθυνόμαστε στα πολιτικά κόμματα ,ως προέκταση της κοινωνίας που πρέπει και να γνωρίζει ,ώστε κάθε δημοκρατικός άνθρωπος ν απαιτήσει την κατάργηση του νόμου 330/76 του Λάσκαρη ,ενός χουντικού νόμου που παρέμεινε και μετα τον εκδημοκρατισμό των συνδικάτων με το νόμο 1264/82. Και αναφερόμαστε σ αυτόν τον νόμο ως πηγή αυτής της δυσοσμίας που αναδύεται από την οικονομική διαχειρηση.Αναλυτικα,

  • Δεν εφαρμόζεται η απλή αναλογική.
  • Δεν εκλέγεται προεδρείο πάρα μόνο Γεν Γραμματέας.
  • Συντηρούνται διπλά σωματεία ,που χρησιμοποιούνται στις ψηφοφορίες.
  • Υπάρχει περιορισμός στους εκλεγμένους αντιπροσώπους ,αλλοιώνοντας την εκπροσώπηση στα όργανα .

Σημειωτέων ,ότι τα Έσοδα της ΠΝΟ ,κατά το μεγαλύτερο μέρος τους ,προέρχονται από συμβάσεις που συνάπτει με Ελληνοκτητα πλοία ξένης σημαίας ,ως μέλος της ITF. Πρόκειται για Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το χρονο, που ως δια μαγείας τα τελευταία 30 χρόνια χάνονται κατά τρόπο μαγικό στις ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ της ΠΝΟ .Είναι χρήματα που προέρχονται από το πλέον ταλαιπωρημένο κομμάτι των Ναυτεργατών ,αυτό των αλλοδαπών συναδέλφων. Να σημειωθεί ότι είναι χρήματα από εφοπλιστές προς συνδικαλιστικό όργανο που δεν αφορά κρατήσεις, και ο νοων νοείτο… Αυτές οι συμβάσεις ,και ο τρόπος διαχείρισης τους ,μας οδήγησαν περυσι, σε ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ το οποίο απέπεμψε τον προηγούμενο ΓΕΝ. Γραμματέα. Όμως και ο Νυν Γεν Γραμματέας Τσικαλακης Εμμανουήλ  προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, έκοψε κάθε ενημέρωση και κάθε παροχή στοιχείων  ακόμη και ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ  -ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ  κλπ. Προσπαθώντας ,αφενός να σβήσει κάθε ίχνος της προηγουμένης διαχειριστικής περιόδου ,και αφετέρου να εκκινήσει από το μηδέν  ,δημιουργώντας ένα κλειστό club προσώπων πέρα  από συλλογικές Διαδικασίες και συνδικαλιστικές πρακτικές  .

Για να προλάβουμε τους εύκολους και βολικούς ισχυρισμούς ,ότι στα εσωτερικά των συνδικάτων δεν πρεπει να  εμπλέκεται το κράτος (που είναι σωστό γενικά )συμφωνούμε ότι ρυθμιστές των θεμάτων κάθε συνδικάτου πρέπει να είναι οι εργαζομενοι.Γι αυτό ζητάμε νομοθετική ευθυγράμμιση με τον ν. 1264 ,ώστε να μπει τέρμα σ αυτή την ομηρία των Ναυτεργατών  από ένα καταστατικό ραμμένο στα συμφέροντα των Εφοπλιστών ,που κρύβει την πραγματική πλειοψηφία στην ομοσπονδία,και εμποδιζει την βουληση της πλειοψηφιας των Ναυτεργατων ,αλλα και οποιαδηποτε αλλαγη.

Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια των μνημονίων ,οι Ναυτεργάτες έχασαν το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους ,η οποία περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ ,τόσο του ΝΑΤ όσο και των ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Τα αποθεματικά της ΠΝΟ  πρέπει  προστατευθούν και να αξιοποιούνται για το συμφέρον τους και μόνο.

Καταλήγοντας δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από το δικαίωμα της ενημέρωσης ,του εκδημοκρατισμού της Ομοσπονδίας ,της διαφάνειας ,και από αυτή μας την ευθύνη ,δεν κρυβόμαστε ,δεν παραιτούμαστε, αναλογιζόμενοι τον ιδρώτα κάθε συναδέλφου και της θυσιες του,που πανω τους στηριχθηκε το’’ Θαυμα’’ της Ναυτιλιας.

Ένωσή Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού

Πειραιάς  9 Ιουνίου 2022

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments